Anot jo, šie klausimai bus aptarti trečiadienį Vilniuje vyksiančiame neformaliame 16 ES valstybių narių ekonomikos ministrų susitikime.

"Europos Sąjungai reikia galvoti ne tik, kaip konkuruoti su, sakykim, tradiciniais konkurentais - JAV, bet vis daugiau reikia galvoti, kaip ateityje, per kitus dešimtmečius reikės konkuruoti su Kinija, Indija, Brazilija, tai yra naujomis, labai sparčiai besiplėtojančiomis, stipriomis ekonomikomis", - antradienį interviu Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

"Renkasi, sakyčiau, reformistiškai nusiteikę ministrai", - sakė A.Kubilius.

A.Kubilius antradienį po pietų susitiks su Jungtinės Karalystės valstybės sekretoriumi Vince'u Cable'u, atsakingu už verslo, inovacijų ir kompetencijos klausimus.

"Lietuva, Šiaurės Baltijos regiono valstybės yra vienos iš lyderių ES, plėtodamos konkurencingą, dinamišką ekonomiką", - įvertino premjeras.

Anot Lietuvos ūkio ministerijos, susitikime bus tariamasi, kaip tobulinti ES vidaus rinką: pašalinti kliūtis verslui, paskatinti paslaugų sektoriaus augimą, darbo vietų kūrimą. Vilniuje lankysis Vokietijos Federalinės ekonomikos ir technologijų ministerijos valstybės sekretorius Stefanas Kapfereras, aukšti pareigūnai iš Švedijos, Suomijos, Lenkijos, Slovėnijos, Airijos, Rumunijos, Maltos, Slovakijos, Danijos, Latvijos, Vokietijos, Estijos, Nyderlandų.

Tai jau trečias vadinamosios "vienminčių" (angl. like-minded) ministrų grupės susitikimas. Pirmieji vyko Londone ir Stokholme.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją