„Etilo alkoholio savikainą labiausiai lemia grūdų ir mazuto bei dujų kaina. Įmonės baigia perdirbti sukauptas grūdų atsargas, o kviečių kaina biržoje kyla. Pernai konkurencinė aplinka spirito kainų padidinti neleido, bet šiemet, ko gero, spiritas brangs“, – spėja Dalius Rutkauskas, vienintelės maistinio spirito gamintojos „Vilniaus degtinės“ prekybos direktorius.

„Vilniaus degtinė“ spiritą parduoda „Alitai“, „Italianai“, Anykščių vynui“, farmacijos įmonių grupei „Valentis“, bendrovei „Actas“ ir kt.

Baltijos gėrimų aljanso ABBI prezidentas Romas Apulskis spėja, kad Lietuvoje gaminamų alkoholinių gėrimų kaina gali išaugti iki 15 proc. Esą spaudimą kainoms daro ir bioetanolio pramonė.

Praėję metai itin nesėkmingi buvo ir vynuogių augintojams, o dėl rekordiškai mažo vynuogių derliaus pasaulyje jau pradėjo kilti tiek vyno, tiek brendžio kainos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)