Kaip rašoma bendrovės pranešime, „bendrovė neturi nei turto, nei pajamų, o tolesnės veiklos vykdymui realių perspektyvų nėra.” Bendrovė ne tik negali atsiskaityti su kreditoriais, tačiau ir sumokėti už suteiktas paslaugas.

Primename, kad vasario 16 dieną Serbijos privatizavimo agentūra priėmė sprendimą nutraukti sutartį su Lietuvos įmone „Alita“ ir Švedijos bendrove „United Nordic Beverages“ dėl „Beogradska Industria Piva“ alaus daryklos akcijų įsigijimo, kadangi neva neįvykdyti privatizavimo sutarties įsipareigojimai.

Be to, Serbijos privatizavimo agentūra pateikė Serbijos arbitražui pareiškimą dėl 68,347 mln. eurų (236 mln. Lt) dydžio baudos priteisimo iš „ALT investicijų“ ir „United Nordic Beverages” dėl įsipareigojimų nevykdymo privatizavus alaus gamintoją.

Naujienų agentūros BNS duomenimis, „ALT investicijos” bankui „Swedbank” skolinga daugiau nei 73 mln. Lt.

Įmonių grupė „Alita”, kuri kontroliuoja ir kitą alkoholio gamybos įmonę „Anykščių vynas”, 2010 metų rugsėjo pabaigoje „Swedbank” buvo skolinga 95 mln. Lt. Pridėjus „ALT investicijų” paskolą, bendra įsipareigojimų bankui našta pasiektų 168 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją