Gegužės 24 d. Rusijos finansų ministras Aleksejus Kudrinas pareiškė, kad viena iš sąlygų Baltarusijai, siekiančiai gauti 3 – 3,5 mlrd. dolerių (7,4 – 8,6 mlrd. Lt) paskolą, būtų valstybės turto iš viso už 7,5 mlrd. dolerių (18,5 mlrd. Lt) privatizavimas. Kaip rašė laikraštis „Vedomosti“, ši suma sudarytų 14 proc. šalies BVP ir būtų beveik du kartus didesnė už aukso ir valiutos rezervus.

Gegužės 25 d. pirmą kartą po devalvacijos A. Lukašenka išsamiai papasakojo apie valstybės ekonomiką. „Na, įvyko devalvacija. Nieko baisaus. Svarbiausia tinkamai tuo pasinaudoti“, – pabrėžė Baltarusijos vadovas.

Jis taip pat pareiškė, kad šalyje – antra krizės banga ir pripažino, kad kol kas Baltarusijai nepakanka valiutos.

Baltarusijos vadovas, kaip ir anksčiau, pagrindine krizės priežastimi laiko stiprų energijos išteklių brangimą. Gegužės 24 d. Rusijos prezidento padėjėjas Arkadijus Dvorkovičius pareiškė, kad, jo nuomone, krizė Baltarusijoje susijusi su rinkimais šalyje, kurie vyko 2010 m. pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją