„Su Rusija vyksta derybos dėl stabilizuojamos paskolos Baltarusijos rublio kursui palaikyti. Sprendžiant iš visų derybų, jie (Rusijos valdžios pareigūnai) pasirengę, jei reikia, skubiai, o jei nereikia, neskubiai reaguoti. Tai būtų apie 3,1 mlrd. dolerių (7,6 mlrd. Lt), jei, žinoma, pasirašysime atitinkamą susitarimą“, – teigė A. Lukašenka.

„Dabar praktiškai viskas padaryta, Baltarusija gali gauti šią paskolą“, – informavo Baltarusijos vadovo spaudos tarnyba, remdamasi jo žodžiais.

Be to, A. Lukašenka pabrėžė: „Beveik 3 mlrd. dolerių (7,3 mlrd. Lt) – būsimas mūsų prekių pardavimas. Mus pasirengę suteikti paskolą. Taigi iš viso – 6 su trupučiu mlrd. dolerių – šiais metais jų pakanka ne tik stabilizavimui, bet ir tam, kad turėtume solidžius aukso ir valiutos rezervus“, – pareiškė Baltarusijos prezidentas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją