Kaip teigia Baltarusijos vadovas, jeigu šalies ekonomika funkcionuos kaip įprasta, o šalies darbo jėga dirbs iš visų jėgų, jau „po pusmečio ar metų“ „bus įmanoma ne tik susigrąžinti“ ankstesnes pozicijas „žmonių atlyginimo klausimu“, bet ir jas „pranokti“.

Tačiau A. Lukašenka uždraudė jungti pinigų spausdinimo mašinas ir pareiškė, jog „situacija šalies ūkyje yra stabili“.

„Mes jokiais būdais negalime spausdinti pinigų. Ši galimybė kategoriškai atmetama. Tikrai turime galimybių uždirbti pakankamai pinigų ir leisti žmonės pajusti gyvenimo pagerėjimą. Tai jau vyksta, ir, mano nuomone, jeigu pavyks sėkmingai pergyventi šią ir taip neprastą žiemą, turiu omenyje jeigu dėl šalčio nenukentės žiemkenčiai, rasime pinigų ir daugiau tam neišlaidausime. Todėl situacija daugiau ar mažiau normali“, - sakė A. Lukašenka.

Anot Baltarusijos lyderio, reikia pamiršti, jog „kreditavimui galima prisispausdinti pinigų“. Reikia naudoti tik tas finansines priemones, kurias pavyks uždirbti šalies ūkiui, mano A. Lukašenka.

Kaip skelbia Baltarusijos statistikos žinybos, vartojimo kainų už prekes ir paslaugas indeksas 2011 metų gruodį, lyginant su 2010 metų gruodžiu, siekė 208,7 proc. Tuo tarpu gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainų indeksas buvo 249,4 proc. Maisto produktų kainų indeksas siekė 225 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją