Alytaus savivaldybė į pramonės parko infrastruktūrą investavo apie 50 mln. litų. Septyni investuotojai planuoja skirti beveik 30 mln. litų, įkurti daugiau nei 130 naujų darbo vietų.

Dvi bendrovės jau baigia statyti gamyklas: viena, gaminsianti hidraulines jungtis, kita – aliejų, gamybą pradės dar šiemet.

„Dar vienas investuotojas yra susitvarkęs statybos leidimus, dar šiemet pradės žemės darbus, o statybas – kitais metais. Investuotojai bendradarbiauja su Darbo birža. Nes be to, kad jie gauna lengvatas pramonės parke, visi investuotojai domėjosi ir Darbo biržos siūlomomis subsidijomis, lengvatomis dėl žmonių įdarbinimo“, – teigė Alytaus miesto savivaldybės Investicijų skyriaus vedėja Neringa Rinkevičiūtė-Bakum.

Alytaus savivaldybė, skatindama investicijas, verslininkus penkeriems metams atleidžia nuo žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčių, dar penkeriems metams šie mokesčiai mažinami perpus.

Alytus mums strategiškai pasirodė patrauklus: ir Lenkija šalia, ir Kaliningrado sritis, ir susisiekimas neblogas, ir darbuotojų pasiūla. Tai – pramoninis miestas, tad kvalifikuotų darbuotojų yra. Be to, savivaldybės požiūris buvo labai teigiamas ir jie labai skatino“, – kalbėjo bendrovės „Premium Oils“ atstovas Vytautas Bernatonis.

Jau kitąmet čia planuojama pastatyti žvėrienos ir žuvų perdirbimo, sulčių ir vaisvandenių gamybos įmones. Per trejus metus 20 mln. litų bus investuota į medinius išmaniuosius namus.

„Statysime modernių Namų klasterio tyrimų ir mokymų centrą su vienuolika laboratorijų. Pastatysime du tokius namukus, kurie bus sujungti su laboratorijomis, ir galėsime pasakyti, kad mūsų produktas – aktyvus namas – bus pastatytas taip, kad tam, kuris jame gyvena, per metus už visas paslaugas reikės sumokėti ne daugiau 1 tūkst. litų“, – planais dalijosi Alytaus krašto verslininkų asociacijos prezidentė Dalia Matukienė.
Didžiausią darbuotojų skaičių – 800 – įdarbinti žada medicinos priemones gaminsianti gamykla. Investicijų sutarčiai Alytaus miesto savivaldybė jau pritarusi, laukiama Vyriausybės sprendimo.