Įmonė yra jau trečia, kuri kursis šiame parke.

Iš pradžių dirbs 15 žmonių

Bendrovė „Premium Oil” yra nauja šalyje įsikūrusi įmonė. Dabar ji registruota Jonavoje, tačiau netrukus turėtų persiregistruoti į Dzūkijos sostinę. „Premium Oil” numato veiklą vykdyti kartu su partneriais iš Vilniaus.

Kokosų aliejaus gamyklą Pramonės parke įmonė planuoja pastatyti jau šių metų gruodį. Nauja gamykla bus statoma pusantro hektaro žemės sklype.

Iš pradžių gamykloje turėtų dirbti 15 žmonių, o vėliau jų padaugėtų iki 60.

„Premium Oil” dėl savo investicijų į gamyklos statybą pasinaudos pernykštės gegužės pabaigoje miesto savivaldybės tarybos patvirtintomis lengvatomis. Bendrovei į vieną hektarą investavus ne mažiau kaip pustrečio milijono litų, savivaldybė įsipareigoja iki dviejų mokestinių laikotarpių - dvejų metų - atleisti nuo sklypo, į kurį investavo, žemės nuomos mokesčio.

Mokestinės lengvatos taikomos nuo leidimo statyboms išdavimo.

Įmonė, investavusi į naujos gamyklos statybą ir įrengimą ne mažiau kaip pustrečio milijono litų į hektarą, kitus tris mokestinius laikotarpius, trejus metus, atleidžiama nuo sklypo, į kurį investavo, žemės nuomos ir sukurto naujo nekilnojamojo turto mokesčio. Dar penkis mokestinius laikotarpius, penkerius metus, įmonei šie mokesčiai mažinami 50 proc.

Ispanai pasitraukė į Latviją

Nuo pernai kuriamame miesto Pramonės parke panoro kurtis dvi įmonės. Sostinėje registruota bendrovė „Viltlit” per artimiausius dvejus metus 1,6 hektaro plote planuoja pastatyti žvėrienos, jautienos ir avienos perdirbimo įmonę. Joje žadama įdarbinti apie 30 žmonių.

2,4 hektaro dydžio sklype modernių namų kūrimo klasterio centrą turi statyti Alytuje veikianti viešoji įstaiga Pietų Lietuvos verslo kooperacijos centras. Naująjį modernių namų demonstravimo centrą taip pat numatoma pastatyti per artimiausius dvejus metus. Jame turėtų dirbti 24 žmonės.

Praėjusių metų pabaigoje miesto savivaldybės administracijos Investicijų skyriaus specialistai gavo žinių, kad Ispanijos kompanija „Sopena Group”, Pramonės parke ketinusi statyti aliuminio gaminių fabriką, pasitraukė į Latvijos Ventspilio miestą. Kompanija gamyklą planavo pastatyti 4 hektarų žemės plote, o joje įdarbinti apie 60 žmonių. Fabrikui statyti kompanija tikėjosi iki 5 mln. litų europinės paramos. Tačiau paraišką dėl šios paramos „Sopena Group” atsiėmė. Tikėtina, kad Latvijoje ispanų kompanija surado geresnes verslo sąlygas.

Alytaus Pramonės parkas užima 50 hektarų žemės sklypą. Šį pavasarį jau turi būti baigta tvarkyti parko infrastruktūra - nutiestos inžinerinės komunikacijos, keliai. Infrastruktūros sukūrimo Pramonės parke darbai atsieis 21 mln. litų, didžioji dalis lėšų gauta iš europinių fondų.