Kaip teigė „Premium Cocoa“ direktorius Justinas Bernatonis, „svarbiausias įmonės tikslas – išaugti, o tuomet plėstis į užsienio rinkas. Turime ilgamečius partnerius Rusijoje, Lenkijoje, Latvijoje, tačiau labiausiai domina Vakarų Europos rinka, nes ji yra saugiausia ir kainos atžvilgiu tinkamiausia parduoti kakavos produkciją“.

Lietuvos verslo paramos agentūra su bendrove pasirašė sutartį, kuria veiklai plėtoti skirti 4 mln. Lt iš Europos regioninės plėtros fondo.

Pinigai bus skirti įsigyti gamybines linijas: kakavos išvalymo bei malimo, spaudimo, pulverizavimo liniją, superkritinės ekstrakcijos.

J.Bernatonis mano, kad investicijos atsipirks po trejų metų. Trečiais metais po projekto (2016 m.) įmonė ketina pasiekti 83 mln. Lt metinių pajamų, iš kurių 90 proc. (75 mln. Lt) sudarys eksportas į Rusiją, Ukrainą, Baltarusiją, Lenkiją, Latviją, Estiją ir kitas Europos šalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)