Ekonomistės manymu, gali būti, kad 45–65 m. šalies gyventojų kartai pensijos nebus kas moka.

„Aš atstovauju kartą, kuriai per 50 metų ir kuri neaišku, ar gaus pensiją, nes dabartinių pensininkų yra mažiau nei mūsų. Karta nuo 45–65 m. yra ta, kuri ir sumoka didžiąją dalį „Sodros” įmokų, nes pajamos jau susiformavusios. Po penkiolikos metų, kai karta pasislenka į viršų, nėra tų, kurie mus išlaiko – nes jie visi išvažiuoja”, - Žinių radijo laidoje „Tikrasis motyvas” sakė A.Maldeikienė.

Pasak jos, pensininkams skiriama šalies bendrojo vidaus produkto dalis neatitinka tautos galimybių.

„Skaičiai rodo, kad pensininkams skiriama bendrojo vidaus produkto dalis yra neadekvati palyginus su tautos galimybėmis. Tai naikina jaunimo galimybes. Jaunimas negali atiduoti daugiau nei pusės savo pajamų mokesčiams. Gauna 800 Lt algos, nuo jos dar moka mokesčius, negali turėti vaikučių – mes negarantuojame visuomenės atsigaminimo”, - teigė A. Maldeikienė.

Aušra Maldeikienė
Ji sutinkanti, kad pensininkams blogai, tačiau jauni žmonės negali nukelti vaikų gimdymo į begalybę. “Reikia šnekėti apie visuomenės problemas, o ne susirasti vargšų grupelę”, - sakė ekonomistė.

Ekonomistės teigimu, Lietuvoje reikia atsisukti į tuos, kuriems sunku, o ne į tuos, kurie seni: Lietuvoje esama ir labai turtingų, ir labai skurdžiai gyvenančių pensininkų, tačiau vaistai kompensuojami visiems.

„Amžius nėra privilegija. Tiksliau, amžius yra privilegija, kad tu per gyvenimą atėjai į protą ir su savim dirbai – gali būti protingas, išmintingas, bet gali būti ir elementariai gobšus. Visokių yra jaunų ir visokių yra senų. Ponui Lubiui, kol buvo gyvas, mes kompensavome vaistus – kodėl? Tai turtingiausias Lietuvos žmogus. Poniai Brazauskienei mes irgi, jei ji susirgtų, kompensuotume vaistus? Kodėl? Žiūrėkime į realius procesus”, - laidoje sakė A.Maldeikienė.