Stabilizuoti ekonomiką ir reguliuoti bankų veiklą - "rimčiausi ir sunkiausi uždaviniai, kuriuos Anglijos bankas turėjo spręsti pastaruosius dešimtmečius", - M. Kingas sakė BBC radijui.

Pirmą kartą jis pripažino, kad jam ir jo kolegoms reikėjo "rėkti iš visų įmanomų tribūnų" apie rizikas, susijusias su bankų stambinimu, tiek iki finansinės krizės, tiek ir jai prasidėjus.

M. Kingo nuomone, jo vadovaujamas centrinis bankas per vėlai viešai prabilo apie valstybės skolos augimą mėginant gelbėti pernelyg stambias finansines įstaigas. Be to, Anglijos bankas neatkreipė dėmesio į vis stiprėjančius ekonomikos nestabilumo požymius, nes manė, kad siekiant užtikrinti stabilią ekonomikos plėtrą pakanka kontroliuoti infliaciją.

Didžiosios Britanijos centrinis bankas nepakankamai įvertino recesijos rizikas, "visą mus užgriuvusios nelaimės mastą", teigia M. Kingas.

Britų centrinio banko vadovas paragino valstybę skubiai reformuoti bankų sistemą, pridurdamas, kad didžiausiems jos vienetams - stambiausiems bankams - reiktų būti atsargesniems išduodant dideles paskolas.

ELTA primena, kad Didžiosios Britanijos BVP pirmąjį ketvirtį, palyginus su ankstesniu ketvirčiu, nusmuko 0,2 procento. Dviguba recesija (recesijos atsinaujinimas prieš galutinai pasveikstant ekonomikai po pirmos recesijos bangos) Didžiojoje Britanijoje pastebima pirmą kartą nuo praėjusio šimtmečio aštuntojo dešimtmečio.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)