M. Kingo teigimu, bankas mato vis daugiau pasaulinės ekonominės krizės ženklų. „Tai sunkiausia finansinė krizė, kokia yra buvusi, bent jau nuo ketvirto dešimtmečio pradžios. Teks dirbti labai neįprastomis aplinkybėmis, ramiai reaguoti ir priimti tinkamus sprendimus“, – sakė M. Kingas.

Valdytojas kalbėjo po banko priimto sprendimo paleisti į apyvartą naujų pinigų – 75 mlrd. svarų (300 mlrd. Lt), iš paskutiniųjų bandant išvengti dar vienos paskolų krizės ir recesijos Jungtinėje Karalystėje.

Pranešant apie šį sprendimą, banko atstovai teigė, kad dėl skolų krizės euro zonoje susiklostė sudėtinga situacija banko finansuojamose rinkose.

Specialistų teigimu, naujų pinigų injekcija nebus tokia veiksminga, kaip ankstesnioji. Šį kartą bankas buvo priverstas išleisti dar daugiau naujų pinigų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją