Savininkas pareiškė visiems dirbantiesiems džiugią žinią, kad gamyklos dirbančiųjų atleidimas yra stabdomas. Išgirdęs salėje šurmulį, naujasis gamyklos savininkas pajuokavo kad Anykščių vyną jis norėjęs nupirkti jau prieš dvejus metus, tačiau su „Alita“ niekaip nesusiderėjęs, o su „Swedbank” rankas sukirtęs per vieną dieną.

Už kokią sumą bus nupirkta gamykla, naujasis savininkas nepanoro sakyti.

"Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti", - DELFI penktadienį sakė
"Alitos", valdančios "Anykščių vyną", vadovas Paulius Kibiša. "Anykščių vynas" listinguojamas Vilniaus vertybinių popierių biržoje. Po naujienos prekyba bendrovės akcijomis sustabdyta.

Teiks pasiūlymą

Įmonių grupė „Alita“ per vertybinių popierių birža išplatino informacija, kad nėra pasirašytos sutarties su „Šiaurės vilku“ dėl „Anykščių vyno“ akcijų pardavimo.

Tačiau įmonė pripažino, kad spalio 26 d. buvo pasirašytą informacijos gavimo sutartis, pagal kurią „Šiaurės vilkas“ gaus informaciją apie įmonę ir iki lapkričio 18 d. pateiks privalomą galutinį pasiūlymą dėl akcijų pirkimo.

„Pažymime, kad nei pasirašyta aukščiau nurodyta sutartis, nei galimas „Šiaurės vilko“ privalomo galutinio pasiūlymo pateikimas FR&R ir/ar „Alita“ neįpareigoja ir neįpareigotų „Alitos“ parduoti savo turimas „Anykščių vyno” akcijas”, rašoma pranešime.

Primename, kad „Swedbank” antrinė įmonė „FR&R Invest” siekia už skolas perimti „Alitos”, kuriai priklauso „Anykščių vynas”, valdymą. Kipro lengvatinių mokesčių zonoje įsteigta bendrovė „Plass Investments”, kuriai priklauso dalis „Alitos” akcijų, teisme siekia užginčyti alkoholio gamybos grupės pertvarką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją