7 proc. viešosios nuomonės apklausos dalyvių atsakė, kad per pastaruosius du mėnesius ekonominė Lietuvos padėtis pagerėjo.

Trečdalis - 33 proc. - respondentų ją įvertino kaip nepakitusią.

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" naujienų agentūros ELTA užsakymu sausio 25-31 dienomis atliktos apklausos ir ankstesnio laikotarpio palyginimų duomenimis, pastarųjų mėnesių šalies ekonominio vertinimo rodiklis išliko nepakitęs.

Palyginti su vertinimais prieš metus - 2009 metų gruodį - gyventojų nuomonė apie ekonominę situaciją yra pagerėjusi - 22 procentiniais punktais sumažėjo respondentų, teigiančių, kad padėtis šalies ekonomikoje blogėja. Prieš metus taip manė - 79 proc. apklaustųjų.

Kaip ir anksčiau, ekonomine padėtimi Lietuvoje labiausiai nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys rajonų centruose ar mažesniuose miestuose, respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis - iki 1200 litų per mėnesį.

Toje pačioje metų pradžios apklausoje vertindami savo šeimos finansinę padėtį apklausos dalyviai didelių korektyvų taip pat nepadarė - per mėnesį šeimos finansinės padėties vertinimas nepasikeitė.

2011-ųjų sausį 5 proc. respondentų sakė, kad jų šeimos finansinė padėtis per pastaruosius du mėnesius pagerėjo. Daugiau nei pusė - 56 proc. - nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis per tą laiką pablogėjo. Beveik keturi iš dešimties - 38 proc. - apklaustųjų teigė, kad šeimos finansinė situacija išliko nepakitusi.

Prieš metus - 2009 metų gruodį - 70 proc. Lietuvos gyventojų buvo tos nuomonės, kad jų šeimos finansinė padėtis blogėjo. 2011-ųjų pradžioje taip teigiančių sumažėjo 14 procentinių punktų.

Dabartine šeimos finansine padėtimi labiausiai nepatenkintos tos pačios gyventojų grupės, kurių netenkina ir šalies ekonominė padėtis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją