Incidentas įvyko praėjusį penktadienį vakare, netoli Turniškių esančioje „Norfoje“, Gvazdikų sodų 1-ojoje gatvėje. Už pirkinius susimokėjęs Darius pastebėjo įsigijęs sumuštinį su pasibaigusia galiojimo data ir kreipėsi į kasininkę. Čia esą prisistatė apsaugininkas, kuris problemą pasisiūlė išspręsti vyriškai.

Kreipėsi į policiją

„Tarp 21.30 ir 22 val. su žmona nuėjau į „Norfos“ parduotuvę. Nusipirkome visokiausių maisto produktų, ir tarp tų produktų buvo tokie sumuštiniai. Sumokėjau ir pamačiau, kad tas sumuštinis jau negalioja. Gražiai stovėjau už kasos, laukiau, kol kiti žmonės praeis. Tada kasininkei pasakiau – nusipirkau sumuštinį, ir jis negalioja. Apsaugininkas išgirdo. Jisai priėjo ir sako „Kas tau yra? Nusipirkai sumuštinį, tai ir ryk dabar“, - DELFI pasakojo „Norfos“ klientas.

Žodžiais apsaugininkas esą neapsiribojo.

„Tą sumuštinį prikišo prie veido ir sako „Ryk tu tą sumuštinį savo“. Išsigandau, nes jis smirdėjo alkoholiu. Sakiau, kad sumuštinio nevalgysiu ir kasininkės prašau, kad jį pakeistų arba pinigus grąžintų. Tada jis pradėjo keiktis, kad aš toks ir toks, tada pasiūlė eiti už rampos. Kad jis man ten trenks“, - tęsė pašnekovas.

Vyriškis teigė sulaukęs ir dar grubesnio elgesio. „Prie visų žmonių sugriebė už kaklo ir vedė link durų. Dar užsimojo ranka, kad pagąsdinti tikriausiai“, - sakė Darius.

Iš parduotuvės vilnietis išėjo nepavaišintas nei pasenusiu sumuštiniu, nei kumščiais. Tačiau jis teigė matęs, kaip apsaugininkas ieškojo priekabių ir parduotuvėje likusių pirkėjų gretose.

„Kaip dalyvaudamas kokiose varžybose, iškėlęs rankas pradėjo rėkti: „Kas dar?!“ Dar prieš tai, kai stovėjau eilėje, jis komentavo kiekvieno žmogaus atsikrenkštiną“, - piktinosi pašnekovas.

Dėl incidento Darius kreipėsi į policiją. Tačiau patruliai į „Norfą“ esą nevažiavo, mat parduotuvės darbo laikas ėjo į pabaigą, ir esą pareigūnai nebūtų spėję jo pričiupti neblaivaus darbo metu.

Be to, anot pašnekovo, jo pirktas sumuštinis nebuvo vienintelis tądien pastebėtas pasenęs maisto produktas. „Dar buvau per pietus. Mačiau kitų maisto produktų, kurie irgi nebegalioja. Tokiai mergaitei pasakiau, kad jie negaliojantys. Ar nesuprato, ar kas – nusijuokė ir nuėjo“, - sakė Darius.

Pasipiktinęs situacija, vilnietis parašė pareiškimą policijai, o „Norfą“ dėl prekybos pasenusiais maisto produktais apskundė Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.

Jis taip pat kreipėsi į „Norfos“ administraciją – už apsaugininko veiksmus esą buvo atsiprašyta.

„Dėl kažkokio sumuštinio griebia už kaklo, keikiasi prie visų žmonių. Nemalonu dabar eiti į tą parduotuvę“, - reziumavo Darius.

„Norfos“ vadovė: vaizdo įraše smurto nesimato

„Norfos“, kurioje su apsaugininku susikirto DELFI skaitytojas, direktorė Edita Reketienė DELFI teigė, jog konflikto būta, tačiau pirkėjas esą kiek sutirština spalvas.

„Buvo atsuktos kameros. Apsistumdymo aš nemačiau. Mačiau, kad atėjo mūsų apsauga. Tiesiog kalbėjosi, aiškinosi su klientu. Tiesiog taip išėjo, kad jis jį paėmė, išvedė kartu. Tikrai nebuvo griebta (už kaklo – DELFI). Turiu įrodymą, kad tikrai negriebė jis taip, kaip tas pirkėjas pasakoja“, - kalbėjo E. Reketienė.

„Nei mėlynių pas žmogų nėra, nieko. Jis tiesiog kažkaip iš nugaros apkabino, ranką pridėjo ant peties – ir viskas. Bet kad už kaklo griebti – tikrai nebuvo“, - sakė „Norfos“ vadovė. Parduotuvės vadovė teigė nemananti, kad jos pavaldinys darbo metu buvo neblaivus.

Vis dėlto apsaugininkas pirkėjo atsiprašė ir, anot pašnekovės, pažadėjo, kad tai nepasikartos. „Jam yra įspėjimas pasakytas. Jis man pasiaiškinimą parašė“, - sakė E. Reketienė.

„Atsiprašiau ir iš savo pusės, ir apsauga atsiprašė“, - pridūrė pašnekovė.

Ji taip pat pripažino, kad lentynose buvo ir daugiau produktų su pasibaigusia galiojimo data – esą „Norfos“ personalas tiesiog netinkamai sureagavo ir išėmė ne visas pasenusias prekes. „Jinai (parduotuvės darbuotoja – DELFI) nespėjo išimti ir kolegės, kuri lieka ilgiau, iki darbo pabaigos, nepaprašė, kad išimtų. Taip tiesiog šį kartą išėjo“, - apgailestavo „Norfos“ direktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1108)