Generalinio prokuroro pavaduotojo Dariaus Raulušaičio teigimu, areštuotas turtas priklauso su situacija „Snore“ susijusiems asmenims. Koks tai turtas ir kuriems „Snoro“ akcininkams ar vadovams jis priklauso – prokuroras neatskleidė.

„Nuosavybės teisės į kai kuriuos objektus yra jau apribotos šiuo metu. Tas procesas yra gyvas ir tęsiasi. (...) Turtas tų asmenų, kurie galimai gali būti prisidėję prie tos situacijos, kuri susiklostė banke „Snoras“, - sakė D. Raulušaitis.

Jis taip pat patvirtino, kad vykdomi tam tikri veiksmai „susiję su turto paieška tiek Lietuvoje, tiek užsienyje“. „Noriu akcentuoti, kad tai yra susiję su fizinių asmenų asmeniniu turtu – ne banko“, - pridūrė D. Raulušaitis.

Paklaustas, ar prokurorai, kuriuos apie padėtį banke informacija pasiekė praėjusią savaitę, galėjo užkirsti kelią „Snoro“ vadovų išvykimui iš šalies, generalinio prokuroro pavaduotojas tvirtino, jog tam nebuvo galimybių.

„Pagal tuos duomenis ir tą informaciją, kurią mes turėjome tuo metu, neturėjome jokio pagrindo riboti tų asmenų judėjimo ar reikšti kokias nors kitokias pretenzijas“, - aiškino D. Raulušaitis.

Generalinio prokuroro pavaduotojas taip pat teigė, jog teisėsauga dirbo taip greitai, kaip tiktai galėjo. „Buvo įvertinta informacija, patikslinta, buvo atliekami įvairūs parengiamieji veiksmai. (...) Pradedant tokius tyrimus, yra galybė veiksmų, kuriuos turi padaryti prieš oficialų startą, prieš oficialų tyrimo pradėjimą“, - žurnalistams spaudos konferencijos metu pažymėjo D. Raulušaitis.

Pasak jo, su bankininkais bandoma susisiekti, tačiau prokuratūra neturi jokios informacijos apie jų sprendimą dalyvauti ar nedalyvauti apklausose.

Prokurorai vis dar tikisi, kad nušalintieji „Snoro“ akcininkai ir vadovai sutiks savo noru atvykti ir būti apklausti, tačiau jokių žinių šia tema prokuratūra negali pateikti. Anot D. Raulušaičio, prokuratūra neketina kelti ultimatumų, nustatydama „Snoro“ vadovams konkretų terminą, per kurį jie turi atvykti į Lietuvą.

Kur gali būti „Snoro“ nacionalizavimo išvakarėse šalį palikę banko vadovai – prokuratūra nekomentuoja.

Tolesnių veiksmų neanonsuoja

Paklaustas, ar atliekami kiti veiksmai, pavyzdžiui – kratos, D. Raulušaitis teigė negalįs to atskleisti.

„Mes ateity numatomų atlikti veiksmų neanonsuojame ir nekomentuojame. Bet atliekame visa tai, kas tokiais atvejais yra būtina. Yra mestos visos pajėgos“, - aiškino prokuroras.

Jis taip pat patvirtino, kad prokuratūra vertina „Snoro“ grupės iš dalies valdomo „Lietuvos ryto“ publikacijas, tačiau detaliau šio proceso nekomentavo.

Įtarimai „Snoro“ byloje vis dar niekam nepareikšti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją