"Fitch" išplatintame pranešime teigiama, kad toks sprendimas priimtas po to, kai Niujorko teismas lapkričio 21 dieną įpareigojo Argentinos valdžią sumokėti 1,3 mlrd. dolerių senų įsiskolinimų fondams "Elliott Capital Management" ir "Aurelius Capital Management". Lėšos, kaip teigiama teismo sprendime, turi būti pervestos iki gruodžio 15 dienos.

"Fitch" vertinimu, Argentina, išgyvenanti finansinius sunkumus, greičiausiai nesugebės rasti pinigų šioms skoloms grąžinti ir bus priversta skelbti bankrotą.

Argentinos valdžia pareiškė nepripažįstanti Niujorko teismo sprendimo. Ji ketina apskųsti Jungtinių Valstijų sprendimą, pagal kurį ji užsienio kreditoriams turi sumokėti 1,3 mlrd. JAV dolerių už obligacijas, kurių dėl skolų krizės nesugebėjo apmokėti 2001 metais.

Po 2001 metų bankroto Argentinos ekonomika pradėjo atsigauti jau 2003 metais, ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF) sutiko išmokėti naują paskolą.

Nuo tada Argentina savo milžinišką skolą restruktūrizavo du kartus ir kreditoriams už neapmokėtas obligacijas siūlė naujas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)