Personalo vadovas, kurio pavardė neskelbiama, leidiniui pasakojo, kad dideli investiciniai bankai mažins Europos kapitalo rinkose ir M&A (susijungimų ir įsigijimų) sferoje dirbančių darbuotojų skaičių mažiausiai 20 procentų.

„Nomura“ gali atleisti kelis šimtus darbuotojų, „Credit Suisse“ – apie tūkstantį. Darbuotojų skaičiaus mažinimas planuojamas ir „Deutsche Bank“ bei „Barclays“.

Didžiosios Britanijos ekonomikos ir verslo tyrimų centras artimiausiu metu padidins ankstesnę savo prognozę, pagal kurią Londone buvo laukta 25 tūkstančių investicinių bankų darbuotojų atleidimų.

Apie tai „The Financial Times“ papasakojo šio centro ekonomistas Robas Harbronas. Naujosios prognozės detalės neatskleidžiamos, tačiau „The Financial Times“ pažymi, kad investicinių bankų darbuotojų skaičius Didžiosios Britanijos sostinėje gali sumažėti iki 255 tūkstančių – tai pats žemiausias lygis nuo 1996 metų.

Tyrimų firmos „Coalition“ duomenimis, šiemet dešimt didžiausių investicinių bankų keturiais procentais sumažino aukščiausių vadovų skaičių finansinių konsultacijų sferoje, taip pat vertybinių popierių ir kapitalo sektoriuje. Pažymima, kad esminė problema slypi ne atlyginimų dydyje, o etatų skaičiuje. „Deutsche Bank“ šią sritį pavadino neefektyvia dėl to, kad bankai teikia daugybę konsultacijos paslaugų, nors klientai nori „greito rezultato už geriausią kainą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)