Filialo steigimo tikslu buvo kreiptasi į Lietuvos banką su prašymu pritarti šiam banko planui ir persiųsti tai patvirtinantį pranešimą Didžiosios Britanijos Finansų paslaugų priežiūros institucijai (toliau – FPPI). 2008 m. sausio mėn. pranešimas buvo išsiųstas.

Tačiau „Snoro“ filialui net nepradėjus veiklos, FPPI ėmėsi veiksmų, neleidžiančių filialui vykdyti bet kokios veiklos.

FPPI apkaltino banką ir jo akcininkus, kad jie pateikė netikslią ir nepilną informaciją.

Tvirtai tikėdamas savo teisumu AB bankas „Snoras“ FPPI veiksmus apskundė Finansų Paslaugų ir Rinkų Tribunolui (angl. Financial Servines and Markets Tribunal).

Pasirengimas minėtos bylos nagrinėjimui užsitęsė: nuo bylos inicijavimo pradžios jau praėjo metai, bylos nagrinėjimas numatytas šiais metais, tačiau galutinio sprendimo data vis dar lieka neaiški.

Per šį laikotarpį iš esmės pasikeitė ekonominė ir finansinė situacija tiek Europoje, tiek pasaulyje. Finansų krizė palietė kiekvieną iš mūsų. Šiandien įvertinome visas aplinkybes ir manome, kad šioje situacijoje tęsti bylos nagrinėjimą bankui ekonomiškai nenaudinga. Finansinė krizė neaplenkė ir Jungtinės Karalystės, todėl nėra aišku, kokia finansinė situacija ir kokios sąlygos verslui susiformuos Didžiojoje Britanijoje pabaigus visą bylos procesą. Neatmetame prielaidos, kad tuo metu pradėti bankinį verslą Didžiojoje Britanijoje gali būti tiesiog neefektyvu.

Dėl šių priežasčių bankas nusprendė atsisakyti savo ketinimų pradėti ir vykdyti filialo veiklą Didžiojoje Britanijoje.

Tuo pat metu pareiškiame, kad šis atsisakymas nuo filialo nereiškia, kad pripažįstame mums FPPI mestus kaltinimus: nėra jokios informacijos, patvirtinančios banko ar jo dukterinių ar kitaip susijusių įmonių (Lietuvoje, Didžiojoje Britanijoje ar kitur) netinkamą veiklą, vystant bankinį verslą. Taip pat kaip nėra jokios informacijos, patvirtinančios, kad „Snoras“ ar jo pagrindinis akcininkas ponas Vladimiras Antonovas buvo ar yra įtraukti į bet kokią neteisėtą veiklą ar ketina tokią veiklą vykdyti ateityje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją