„Būsimosios vienos įmonės veikla išliks ta pati, kaip ir dabartinio fondo bei banko - ji pardavinės nekilnojamąjį valstybės turtą, įmonių akcijas, skolas ir centralizuotai valdys turtą, kurį ir šiuo metu valdo Turto bankas ir Turto fondas. Abiejų šių institucijų veikla dabar sumažėjusi ir jas apjungę mes sutaupysime iki 2 mln. litų per metus vien administracinių išlaidų", - BNS sakė A.Vitkauskas.

Jis tvirtino, kad nauja institucija kuriama pagal dar 2009 metų pabaigoje Vyriausybės patvirtintą strategiją, kuri numato, kad Turto banko statusas bus pakeistas iš akcinės bendrovės į valstybės įmonę, o po to jis bus sujungtas su Turto fondu. Tam turi pritarti Seimas, kuriam jau pateiktas įstatymo projektas dėl Turto banko teisinio statuso pakeitimo.

Jei Seimas pritartų jam rudens sesijos metu, institucijos būtų sujungtos kitų metų sausį-vasarį.

Dienraštis "Lietuvos rytas" penktadienį rašo, kad pasipriešinimo dėl „Visuomio" sulaukę valdantieji surado kitą būdą savo tikslams pasiekti ir ant Turto banko ir Valstybės turto fondo (VTF) pamatų kuriama nauja bendrovė turėtų prižiūrėti ir valdyti valstybės turtą.

Šiam dariniui esą vadovaus milžinišką premjero Andriaus Kubiliaus pasitikėjimą pelnęs A.Burkovskis.

42 metų A.Burkovskis ūkio viceministro postą paliko rugsėjo 15 dieną.

Nauja bendrovė, kuri sąlyginai buvo pavadinta „Visuomiu", turėtų prižiūrėti, kaip valdomas valstybės turtas, ir jį pardavinėtų. Valdantieji turi planų šiai struktūrai patikėti ir visą likusį valstybės turtą - valstybinių institucijų pastatus, miškus, geležinkelį.

Pasak dienraščio, rugsėjo 2 dieną darbo netekusiam Turto banko valdybos pirmininkui Jonui Budrevičiui buvo pareikštas nepasitikėjimas.

Savo pareigų netrukus neteks ir VTF generalinio direktoriaus pareigas laikinai einantis Jonas Niaura.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)