Pasaulinė pinigų perlaidų lyderė „Western Union“ ketvirtadienį Vilniuje oficialiai atidarė Europos regiono operacijų centrą.

Naujajame centre „Centre of Excellence“ (EUROC) jau dirba 460 pinigų plovimo prevencijos, operacijų, klientų aptarnavimo ir kitų profesinių sričių darbuotojų, kurie aptarnauja „Western Union“ agentus (partnerių centrus) ir klientus Europoje, NVS, Šiaurės Amerikoje, Vidurio Rytuose ir Afrikoje.

„Western Union” Centrinės ir Rytų Europos regiono vadovas Konradas Olszanieckis spaudos konferencijoje teigė, kad Lietuvą įmonė pasirinko dėl stabilumo ir kvalifikuotų darbuotojų.

„Stabilus politinis klimatas, ekonomika, išsilavinę darbuotojai, gera infrastruktūra, verslo aplinka (...) Mes jau dabar investavome daugiau nei planavome“, - vardijo K. Olszanieckis.

Įmonė jau dabar yra sukūrusi 460 darbo vietų. Ūkio ministras Rimantas Žylius įsitikinęs, kad tokios investicijos stabdo kvalifikuotą darbo jėgą nuo emigracijos ir skatina grįžti jau išvykusius, nes darbo užmokestis smarkiai viršija šalies vidurkį.

„Šios tarptautinės kompanijos ne visada randa Lietuvoje tų kompetencijų, kurių jiems reikia, ir traukia tautiečius grįžti, sukuria darbo vietas tiems, kurie išvažiavę ir įgiję kompetenciją už Lietuvos ribų“, - spaudos konferencijoje sakė ministras.

„Western Union“ atnešė tai, ko labiausiai siekiam – daug gerai apmokamų darbo vietų, kur atlyginimas daug geresnis nei šalies vidurkis. Sukurtos darbo vietos aukštos pridėtinės vertės. Geras signalas kitoms kompanijoms, kad į Lietuvą ateiti verta, tokios kompanijos kaip „Western Union“ renkasi visada tarp kelių šalių“, - sakė ir „Invest in Lithuania“ vadovas Mantas Nocius. Anot jo, šis investicijų pritraukimo procesas buvo pavyzdinis – konsulato Čikagoje darbuotoja surado lietuvių kilmės aukštas pareigas „Western Union“ darbuotoją, kurį sudomino galimybėmis investuoti Lietuvoje.

„Ji jam pripasakojo, kad kaip lietuvis patriotas jis privalo įtikinėti savo vadovus. (...) Jis paskambino man, sutarėme, kad pasiūlysime įmonei paketą“, - pasakojo M. Nocius. Jis atskleidė, kad įmonei buvo suteikta „kelių milijonų litų“ pagalba, tačiau ji atsipirks per artimiausius mėnesius per „Western Union“ sumokamus mokesčius į šalies biudžetą.

„Be finansinės paramos nerealu (prisivilioti kompaniją). Tai puikiai išleisti pinigai. Per keletą mėnesių sumokės daugiau mokesčių, nei gaus tuos per penkerius metus“, - sakė M. Nocius.

Premjeras Andrius Kubilius dalyvaudamas atidarymo ceremonijoje dėkojo amerikiečiams už investicijas, kurios leis sumažinti nedarbą ir „neleis emigruoti mūsų darbuotojams į Vokietiją“.

EUROC biuras buvo atidarytas oficialios ceremonijos metu simbolinę juostelę perkirpus „Western Union” vykdančiajai viceprezidentei (operacijos ir IT) Robinai Heller, premjerui A. Kubiliui, ūkio ministrui R.Žyliui, JAV ambasadorei Annei Derse, „Western Union” Centrinės ir Rytų Europos regiono vadovui K.Olszaniecki ir EUROC centro vadovui Cortui Normanui.

„Western Union“ Fondo vadovė Luella Chavez D’Angelo pabrėžė, kad EUROC taps vienu iš didžiausią skaičių darbuotojų turinčių „Western Union“ centrų. „Mes esame įsipareigoję paremti bendruomenes, kuriose mūsų darbuotojai gyvena ir dirba. Tikiu, kad ExCEL programa leis jauniems lietuviams atsivežti naujų ir idėjų, ir patirties“, – sakė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)