Amerikos prekybos rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkas Tadas Vizgirda spaudos konferencijoje pirmadienį teigė, kad amerikiečius pirmiausia domina IT sritis, galimybė kurti klientų aptarnavimo centrus, taip pat atsinaujinanti energija, biomasės ir bioplastiko gamyba.

„Aukštos kvalifikacijos profesionalai, aukšta darbo etika, milžiniškas inovacijų potencialas, strategiškai patogi geografinė padėtis. Lietuva yra didelės ES rinkos dalis ir turi daug patirties bendraujant su Rytų rinkomis. Mums taip pat didelį įspūdį paliko Lietuvos vyriausybės pastangos, gerinti Lietuvos verslo sąlygas“, - kas galėtų suvilioti Amerikos verslininkus spaudos konferencijoje kalbėjo JAV ambasadorė Lietuvoje Anne E. Derse.

T. Vizgirda tikisi, kad vizito metu turėtų būti sudarytos bent „viena ar dvi“ sutartys tarp Lietuvos ir JAV kompanijų, o po tokių misijų ciklo JAV Lietuvos prekybos partnerių sąraše iš šešioliktos vietos pateks į pirmąjį dešimtuką.

Misijoje taip pat dalyvaus programinės įrangos gamintoja „Foxit software“, informacinių technologijų ir verslo sprendimų tiekėja „Informatix, Inc.“ bei alternatyvių elektros energiją tiekiančių bokštelių gamintoja „Critical Solutions“.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs ūkio ministras Rimantas Žylius sakė, kad netrukus turi paaiškėti ir kada bus atidaryta „Investuok Lietuvoje“ atstovybė JAV Silicio slėnyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją