„Visuose viešbučiuose dar galima gauti vietų. Šiuo metu užimtumas siekia 54-80 proc., priklausomai nuo vietos, kainos ir kitų dalykų. Tačiau prasidėjus varžyboms kai kurie bus užpildyti 100 proc.“, - tiki viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė Jos teigimu, kainos čempionato metu kilo 20-50 proc. E. Šiškauskienė stebisi, kad populiariausi – brangesni- 3-5 žvaigždučių viešbučiai.

„Buvo kalbama apie 30 tūkst. svečių, dabar kalbama tik apie 8 tūkst. (...). Mes patys niekada neprognozavome 30 tūkst., čia „Eurobasketo“ tokie duomenys, bet mus stebino išpūstas burbulas, kad neva viešbučiai šimtą kartų užsikėlę kainas, kas išvirto į totalinį nieką. Viską sudiktavo rinka, nėra paklausos, nėra kainos didesnės“, - svečius galėjusiais atbaidyti gandais piktinosi E. Šiškauskienė. Anot jos, dar nė sykio viešbučiai nesulaukė žadėtų didžiulių turistų bangų, nei kai Vilnius buvo Europos kultūros sostine, nei per Popiežiaus vizitą.

Organizuotai sirgalius į čempionatą vežančios kelionių agentūros „Saitas“, kuri yra oficialus „Eurobasket 2011“ kelionių organizatorius, vadovas Robertas Rukaitis sako, kad kol kas pildosi pats pesimistiškiausias scenarijus – atvyksta apie 1000 organizuotų sirgalių per dieną, ir kol kas nėra prielaidų viltis didesnės bangos.

„Naujų srautų nėra. Tik tie, kurie buvo užsisakę iš anksčiau ir buvo garantuoti, kad jų rinktinė žais kitame etape. Kaip bus finaliniam etapui – nežinau, gali būti, kas paskutinėms rungtynėms bus daugiau žmonių, jei gruzinai galės atvažiuoti“, - kalba R. Rukaitis. Anot jo, organizuotoms kelionėms koją pakišo ir tai, kad artėjant čempionatui viešbučiai numušė kambarių kainas ir keliauti individualiai tapo pigiau.

„Didžioji dalis pas mus gyvenančių yra žurnalistai. Svečių turime daug, bet su sirgalių atributika daug gyventojų nepastebėjome. Kainos, be abejo keitėsi“, - sakė „Green Vilnius“ viešbučio pardavimų vadovas Mantas Aukštiejus, patvirtinęs, kad kainos čempionato metu kilo kaip ir kitų viešbučių tarp 20-50 proc., o rezervavimo svetainėje rašoma, kad čia likę tik keli kambariai.

Ne visi viešbučiai graibsto krepšinio sirgalius. Vilniaus centre prie Neries įsikūrusio „Radisson Blu Lietuva“ direktorius Kęstutis Kazlauskas teigia, kad pas juos įsikūrę tik delegacijų vadovai.

„Mūsų viešbutis orientuotas į verslo klientus, o rugsėjis svarbus mėnuo verslui ir taip ir atsitiko, kad krepšinio sirgaliai mūsų viešbutyje negyvena. Pas mus yra organizatorių dalis kambarių rezervuota „FIBA Europe“ vadovams ir delegacijų atstovams, bet ne sirgaliams“, - DELFI teigė „Radisson Blu Lietuva“ vadovas Kęstutis Kazlauskas. Anot jo, sirgaliai veikiausiai dairėsi patrauklesnes kainas galinčių pasiūlyti viešbučių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją