Sostinės savivaldybė netrukus sudarys darbo grupę, kuri turės išsiaiškinti, kokie užsieniečiai per 200 metų buvo palaidoti mieste ir jo apylinkėse. Manoma, kad daugiausia bus rasta Napoleono armijos karių ir žydų, nors gali būti ir kitokių tautybių mirusiųjų.

„Vilniaus mieste per kokį 150 metų palaidota labai daug skirtingų tautybių žmonių. Vilnius yra istorinė kryžkelė – karai, įvairūs kiti istoriniai įvykiai. Tad skirtingų tautybių žmonių skirtingais laikais čia palaidota apie 300 tūkst.“, – dienraščiui „Vilniaus diena“ kalbėjo meras Artūras Zuokas.

Jo teigimu, toks sumanymas galėtų būti vienas būdų, kaip į sostinę privilioti kuo daugiau užsienio turistų. Esą mirę artimieji užsieniečius galėtų dominti ne ką mažiau nei architektūros paminklai.

Lenkų turistai – jau dabar svečiai Vilniaus kapinėse. Daugelis juos vežančių įmonių į lankytinų vietų maršrutą įtraukia Rasų ir Antakalnio kapines.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją