Daliai smulkių verslo įmonių tai reikšmingos išlaidos. Valdininkai teigia, kad laiko pasirengti buvo – įsakymas paskelbtas 2010 m. liepą. Tačiau verslininkai primena, kad įsakymo aprašas buvo patvirtintas tik pernai spalį.

Su nuo metų pradžios įteisintais reikalavimais susidurs tie, kurių higienos pasų galiojimas baigiasi, ir tie, kurie nori pradėti verslą arba kuriasi naujoje vietoje.

Sveikatos ministro įsakymo nuostata skelbia, kad leidimas-higienos pasas neišduodamas, jeigu patalpos pagal Nekilnojamojo turto registro duomenis neatitinka veiklos, kuriai prašoma higienos paso.

Tai reiškia, kad daugiabučiuose nebegali veikti kirpyklos ir grožio salonai, odontologų kabinetai ir sporto klubai, nakvynės namai, skalbyklos ir kt., jeigu netinkamai nurodyta tų patalpų, kuriose teikiamos minėtos paslaugos, paskirtis. Gyvenamosios paskirties pastatuose ir toliau galės dirbti tik įvairios ugdymo įstaigos, tačiau ir joms reikės su patalpomis besiribojančių butų savininkų sutikimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją