Skrydžių bendrovei "Small Planet Airlines" priklausantis orlaivis "Airbus 320", pirmadienio pavakarę Tarptautiniame Vilniaus oro uoste (TVOU) nusileidęs avariniu būdu, vakar ankstų rytą į Turkijos kurortą Antaliją iš Vilniaus turėjo skraidinti net kelis šimtus poilsiautojų.

Tačiau dar naktį į oro uostą iš visos Lietuvos atskubėję keleiviai sužinojo, kad skrydis atidedamas. Iš pradžių pranešta, kad lėktuvas vėluos keletą valandų, tačiau vėliau skrydis atidėtas dar kelis kartus. Pagaliau paaiškėjo, kad oro uoste šeimoms su vaikais teks vargti ilgiau nei pusę paros - 14 valandų.

Ankstų rytą į Turkiją turėję išskristi poilsiautojai taip pat blaškėsi po Vilniaus oro uostą ir bandė išsiaiškinti, kada galės skristi jų lėktuvas. Žmonės skundėsi, kad iki pietų jiems niekas nesiteikė paaiškinti, kada įvyks numatytasis skrydis. Įdienojus kelionių organizatoriai esą tepasiūlė maisto ir apsistoti šalia oro uosto esančiame viešbutyje. Tačiau ir jame žmonių laukė nemaloni staigmena. Viešbučio registratūroje jiems buvo paaiškinta, kad nėra laisvų vietų.

„Novaturo", kuris organizavo kelionę, Rinkodaros ir komunikacijos vadovė Sigita Dabulė tvirtino, kad visais keleiviais pasirūpinta pagal taisykles - jiems duota maisto ir gaiviųjų gėrimų. "Vietoj vakar avariniu būdu nusileidusio orlaivio buvo surastas kitas lėktuvas, jis turėjo atskristi iš Turkijos ir paimti keleivius Vilniuje", - pasakojo S.Dabulė.

Dienraščiui pasiteiravus, kodėl laiku neišskridusiems keleiviams pasiūlytas viešbutis atsisakė juos priimti, pašnekovė teigė, esą tai jai - naujiena. "Pirmą kartą apie tai girdžiu. Reikės išsiaiškinti", - pažadėjo ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)