Dvi skalbyklas "Fėja skalbėja" turinčios bendrovės "Atidė" direktorė Edita Mackevičienė sakė, kad kasmet gegužę jos skalbyklos užverčiamos maišais su patalyne, užuolaidomis, staltiesėmis, marškiniais. "Lyg pamojus burtų lazdele - kasmet gegužę mūsų darbo krūvis išauga 50 procentų. Net padaviau skelbimą, kad priimu naują darbuotoją, nes nebespėjame suktis", - pasakojo ji.

"Atidės" direktorė pripažįsta, kad Lietuvoje nėra visuotinai populiaru skalbti drabužius ne namie. "Dažname bute dabar yra automatinė skalbyklė. Vis dar sunku įtikinti lietuvius, kad ne tik duonos nebūtina patiems kepti namie, bet ir skalbtis - kiekvienas turėtų dirbti savo darbą. Tačiau tie žmonės, kurie bent kartą užsuka į skalbyklą, žiūrėk - po kiek laiko grįžta vis su kitokiu skalbinių maišo turiniu", - džiaugiasi ištikimais klientais ji.

E.Mackevičienė tvirtina, kad pastaruoju metu dažnai apsilanko vyrų, nešinų marškiniais. Mat cheminio valymo įmonės už vienų marškinių valymą ima 12-14 litų, o juos išskalbti, išlyginti ir pakabinti ant pakabos maiše kainuoja 7 litus.

"Galbūt vyrai juos gali išsiskalbti ir patys, tačiau išsilyginti pritrūksta laiko. Vėliau matai, kad tas pats vyras atneša ir patalynę, ir džinsus, ir kojines. Taip klientai pajunta patogumą ir pripranta prie mūsų", - pastebi direktorė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)