Kaip praneša „Financial Times“, dar praėjusiais metais tie patys ekspertai manė, kad doleris išliks vienintele rezervine valiuta.

Apklausoje dalyvavo daugiau nei 80 žmonių – centrinių bankų rezervų valdytojai, suverenių turto fondų ir tarptautinių institutų vadybininkai.

Apklausos rezultatai dar kartą parodo nepasitenkinimą doleriu kaip rezervine valiuta, nes JAV vadovybė nepajėgia apriboti savo išlaidų, o Federalinis rezervų fondas smarkiai plečia savo buhalterinį balansą, rašo laikraštis. Valstybės, turinčios didelius rezervus užsienio valiuta, ypač Kinija, diversifikuoja juos, iš dalies atsisakydamos dolerio.

6 proc. USB apklausos dalyvių pasakė, kad didžiausia permaina jų bankų veikloje per artimiausius 10 metų bus aukso supirkimas, nepaisant to, kad niekas neplanuoja parduoti didelių kiekių aukso.

Pasaulinės aukso tarybos duomenimis, šiais metais centriniai bankai jau nupirko apie 151 toną aukso, pirmauja Rusija ir Meksika. „Kitais metais auksas bus pelningiausias turtas, nes didžiausia grėsmė pasaulio ekonomikai – valstybių bankrotai“, – laikraštis cituoja ekspertų prognozes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją