Pagrindiniai vertinimo kriterijai: taisyklingumas, vaizdingumas, ryšys su bendrovės veikla. Atsisakyta tų pavadinimų, kurie pažeidžia bendrinės
kalbos normas, vėliau – dirbtinių žodžių, tiesioginės reikšmės arba
pavadinimų, sudarytų su skaičiais, vietovardžiais ir vardais, paskui –
klubų, fondų, asociacijų, daugiabučių namų bendrijų, profesinių sąjungų
ir pan. pavadinimų.


Iš pretendentų sąrašo išbraukti ir tų bendrovių pavadinimai, apie kurių veiklą, kaip paaiškėjo, nėra informacijos.


Paskutiniame etape liko 36 įmonių vardai, iš kurių 10 pripažinti gražiausiais: keturi, įregistruoti Vilniuje, šeši – kituose
Lietuvos miestuose.


Mieli skaitytojai, DELFI ir Valstybinė kalbos inspekcija Jus taip kviečia išrinkti Lietuvos žmonėms gražiausią lietuvišką įmonės pavadinimą. Daugiausiai Jūsų balsų surinkęs pavadinimas lems įmonei Gražiausio lietuviško pavdinimo žmonėms titulą. Šios įmonės savininkai bus apdovanoti specialiu DELFI prizu.


Savo balsą galite atiduoti iki šio sekmadienio vakaro. Iš vieno IP galima balsuoti ne daugiau kaip 20 kartų.




Pirmadienį, vasario 21 d., 18 val. Vilniaus mokytojų namuose dešimt įmonių bus apdovanotos už 2010 metais įregistruotus gražius lietuviškus pavadinimus. Šios šventės metu taip pat bus apdovanoti ir Jums, DELFI skaitytojai, labiausiai patikusio pavadinimo įmonės atstovai.


Renginio metu taip pat lietuvių poetų eilėraščius skaitys diktorius Juozas Šalkauskas, koncertuos Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytoja solistė Aušra Liutkutė ir jos studentės, skambės dainos iš M. K. Čiurlionio ir V. Palukaičio sudaryto rinkinio „Vieversėlis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)