Nutarime numatyta, kad pusės litro 40 laipsnių stiprumo degtinės butelio pardavimo kaina išaugs 8,4 proc. – iki 6,83 tūkst. Baltarusijos rublių (5,37 lito) be PVM. Mažmeninėje prekyboje pusė litro degtinės kainuos 9,4 tūkst. Baltarusijos rublių (7,4 lito). Importinių alkoholinių gėrimų pardavimo kaina išliks nepakitusi – 3,65 tūkst. Baltarusijos rublių (2,9 lito) už pusę litro.

Paskutinį kartą degtinės ir spirito kainos Baltarusijoje buvo didinamos 2011 m. sausio mėn. koncerno „Belgospiščeprom“ iniciatyva. Tuo metu jos buvo padidintos 5 proc. Praėjusiais metais degtinės kainos buvo didinamos du kartus.

Anksčiau buvo paskelbta, kad nuo kovo mėn. pabaigos Baltarusijos vadovybė taip pat nusprendė 1,7 –5 proc. padidinti duonos ir duonos gaminių kainas. Balandžio mėn. pradžioje Baltarusijos žiniasklaida paskelbė, kad daugelyje regionų baltarusiai, bijodami kainų didinimo, pradėjo supirkinėti cukrų ir saulėgrąžų aliejų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją