Kaip pažymima paskelbtame dokumente, valstybės vadovas davė nurodymą vyriausybei pereiti prie kainodaros rinkos mechanizmų ir atsisakyti valstybės valdymo institucijų kišimosi į šį procesą.

Taip pat numatoma panaikinti priedų didmeninėje ir mažmeninėje prekyboje lygio apribojimo ir taikomų kainų lygio privalomo ekonominio pagrindimo.
Pagal direktyvą, valstybė reguliuos tik įmonių-monopolininkių produkcijos ir socialiniu požiūriu svarbių prekių kainas.

Dokumente deklaruojama būtinybė vykdyti atvirą ir konkurencingą antimonopolinę politiką. Visų pirma numatoma uždrausti esamus tarp sričių ir kitus regioninius prekybos apribojimus.

Direktyva siekiama "sudaryti sąlygas visavertei privačios ir valstybinės nuosavybės partnerystei, kuri pasiekiama gerinant verslo klimatą visiems verslo veiklos subjektams (valstybiniams ir privatiems, šalies ir užsienio) ir galiausiai - sukurti verslo aplinką be jokių apribojimų", sakoma dokumente.

"Svarbiausias principas šioje srityje: konkurencija - visur, kur įmanoma, valstybės reguliavimas - ten, kur būtina", - mano prezidento pasirašytos direktyvos autoriai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją