Vietos gyventojai pradeda piktintis tokia situacija, o kai kuriais atvejais neišvengiama fizinio smurto. Pavyzdžiui, Mscislave, esančiame už 13 km nuo sienos su Rusija, eilėje prie pieno kilo muštynės.

Vietos gyventoja užėjo į parduotuvė per pietų pertrauką, parduotuvėje, kaip įprasta, jau buvo nusidriekusi Rusijos piliečių eilė. Moteris paprašė leisti nusipirkti pakelį pieno be eilės.

„Būtina pažymėti, kad po garsiojo Aliaksandro Lukašenkos nurodymo įvesti tvarką darbovietėse, Mscislave, kaip ir bet kuriame Baltarusijos provinciniame miestelyje, laikomasi griežtos disciplinos: pavėlavęs į darbą gali būti atleistas, draudžiama net darbo vietoje gerti arbatą. Taigi moteris nė galvoti negalėjo apie pavėlavimą, todėl ir paprašė, kad ją užleistų be eilės“, – rašo vienas tinklaraštininkas.

Tačiau viena eilėje stovėjusi Rusijos pilietė kažkodėl labai įsižeidė, išgirdusi tokį prašymą, ir užsipuolė ją. Netrukus kivirčas peraugo į muštynes, į kurias įsitraukė dar apie 10 rusų ir baltarusių.

„Atvykę milicininkai išskyrė mušeikas, rusus paleido, o išdidžiąją moterį išsivežė“, – pasakoja tinklaraštininkas.

Vietos valdžia incidentą neigia. Kaip pasakojo Mscislavo rajono deputatų tarybos pirmininko pirmasis pavaduotojas Aleksandras Prokopovas, Rusijos piliečiai iš tiesų pradėjo dažniau lankytis Baltarusijos parduotuvėse, tačiau jokių nesutarimų tarp dviejų broliškų tautų nėra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją