2000 m. pavyzdžio 10 ir 20 nominalo Baltarusijos rubliai galios iki 2013 m. vasario 28 d. Vėliau be mokesčio juos bus galima pasikeisti į stambesnes kupiūras. Iki 2014 m. kovo 31 d. tai bus galima padaryti visuose šalies bankuose, vėliau – tik Nacionaliniame banke.

Dėl 2011 m. finansų krizės Baltarusijoje tris kartus devalvavo vietos valiutą. Galiausiai mažo nominalo kupiūrų spausdinimas pasidarė brangesnis už jų vertę. Be to, Baltarusijoje susidarė pinigų perteklius, todėl tapo sunku atsiskaityti.

2012 m. pradžioje buvo įvesta nauja 200 tūkst. rublių kupiūra. Tada paskelbta apie sprendimą atsisakyti smulkių banknotų.

Dešimto dešimtmečio pradžioje Baltarusijos bankas išleido į apyvartą 50 kapeikų monetos vertės kupiūrą. Ant pirmų nepriklausomų šalies pinigų buvo pavaizduoti gyvūnai – voveraitės, stumbrai ir kiškiai, todėl naujus banknotus ilgai vadino „kiškučiais”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)