Vilniaus apygardos teismas trečiadienį paskelbė nutartį byloje, kurioje vienas banko klientų užginčijo su banku DNB sudarytą sutartį dėl su akcijomis susietų obligacijų (SASO) įsigijimo.

Teismai šiuo metu nagrinėja dešimtis šią priemonę įsigijusių DNB klientų bylų, tačiau ši išskirtinė tuo, kad ieškovas – buvęs Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas, "Litimpeks" banko valdybos pirmininkas ir Mykolo Romerio universiteto bankininkystės ir investicijų katedros lektorius Gintautas Preidys.

Teismas G. Preidžio ieškinį atmetė. Tačiau patenkino ne visus DNB reikalavimus – vietoje reikalautų 1,4 mln. Lt nesumokėtų palūkanų priteisė 0,2 mln. Lt ir pareikalavo padengti banko patirtas teisines išlaidas.

Teismas nutartyje pažymėjo, kad G.Preidžio išsilavinimas, darbo pobūdis ir patirtis leidžia jį vertinti kaip profesionalų bankininką, tad jis turėtų suvokti bankų siūlomų produktų esmę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją