DELFI skaitytojas Kęstas pasakojo, kad liepos pradžioje atliko eilinę operaciją internetinėje bankininkystėje – pervedė pinigus iš vienos sąskaitos į kitą, tačiau vien dėl to, kad pavedimas buvo vykdomas eurais, jam reikėjo bankui sumokėti 40 litų mokestį.

„Atlikau elementarią bankinę transakciją tarp SEB ir Lietuvoje registruoto Šiaulių banko eurais. Kaip visada, tik anksčiau tai darydavau litais, užėjau į šimtus kartų naudotą SEB elektroninės bankininkystės tinklalapio skyrių „pervedimai“, po to rinkausi skyrių „vietinis“. Suformavau ir atlikau nedidelės sumos pervedimą. Po kiek laiko pastebėjęs, kad tai kainavo 40 litų, žodžiu bei raštu kreipiausi į SEB banką, prašydamas atsižvelgti į mano prašymą grąžinti tos pat dienos ryte, mano įsitikinimu, nuskaičiuotą nepagrįstai didelį mokestį“, - pasakojo skaitytojas.

Pasak skaitytojo, apie 40 litų komisinį mokestį jis sužinojo tik jau atlikęs pervedimą – pasirodo, kad „kažkur tarp eilučių nereikšmingu šriftu buvo įrašytas įspėjimas apie tą nesuvokiamo dydžio mokestį“.

Vyras piktinasi tokiu komisiniu mokesčiu teigdamas, kad pinigų pavedimas yra vietinis, o ne tarptautinis, todėl tokie dideli įkainiai neturėtų būti taikomi, net jei pinigai pervedami ne litais.

Kęstas tikina, kad bankas turėtų internetinės bankininkystės navigaciją padaryti patogesnę ir labiau suprantamą klientams, nes kitaip klientai jaučiasi apgauti. Jis sako, jog bankui buvo siūlęs patogesnę navigaciją prieš keletą metų, tačiau į jo pasiūlymą atsižvelgta nebuvo.

„Aš tai traktuoju kaip paliktą spragą, siekiant ir toliau sukčiaujant pasipelnyti iš klientams atsitinkančių klaidų atliekant bankinius veiksmus. Juk jie tuo užsiima viešai, manipuliuodami sąvoka „vietinis“, - nuomonę išdėstė pašnekovas.

SEB banko ryšių su žiniasklaida vadovas Arvydas Žilinskas teigė, kad visi banko įkainiai yra skelbiami banko kainyne, kuris yra skelbiamas banko paslaugų svetainėje, pateikiamas banko skyriuose.

„Banko paslaugų internetu svetainėje vietinio pervedimo užsienio valiuta įkainio dydis taip pat yra pateikiamas ekrane klientui užpildžius mokėjimo formą prieš klientui patvirtinant mokėjimą. Pervedant lėšas užsienio valiuta į kitą Lietuvos teritorijoje veikiantį banką, taikomas 40 litų įkainiai visoms valiutoms vienodai“, - komentavo banko atstovas.

įkainiai

DELFI primena, kad Lietuvos bankas šiuo metu atlieka tyrimą dėl komercinių bankų paslaugų kainų pagrįstumo ir priežasčių. Tyrimą planuojama baigti šių metų rudenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (564)