Iš patalpų po truputį kraustosi ir įrašais prekiavusios „Muzikos bombos“ parduotuvės, tačiau kol kas neaišku, koks likimas laukia šio verslo, mat mažmeninę prekybą valdo kita bendrovė – „Bombos įrašai“.

Vilniuje ir Kaune yra įsikūrę po dvi „Muzikos bombos“ parduotuves.

Martynas Šlikas
„Dėl parduotuvių dar bus sprendžiama. Kaune, ko gero, niekas neprekiaus, iš patalpų sostinės Vilniaus gatvėje parduotuvė iškeldinama, nes patalpos priklauso savivaldybei, kuri to panorėjo, tačiau tai nesusiję su įmonės bankrotu. Dėl Goštauto gatvės patalpų nuomos deramasi su įmone, kuri užsiima panašia veikla. (...) Parduotuvių ateitis nepriklauso nuo „Bombos“ bankroto. „Bombos įrašai“ nebankrutuoja. Žinoma, gali būti, kad didmenininko bankrotas gali padaryti įtakos mažmenininkui“, – DELFI sakė bendrovės bankroto administratoriaus „Admivitos“ įgaliotas asmuo Martynas Šlikas.

Jo teigimu, tinklalapis muzikosbomba.lt bankrutuojančiai bendrovei taip pat nepriklauso ir pajamų iš to ji negauna.

Kauno technologijos universiteto Informacinių technologijų plėtros instituto tinklalapyje pateikiamais duomenimis, muzikosbomba.lt priklauso bendrovei „Working Media“.

Buvęs „Bombos“ ir „Muzikos bombos“ direktorius Lauras Lučiūnas bankroto ir galimo parduotuvių likimo nekomentuoja.

Lauras Lučiūnas
Kelti bankroto bylą dar rugsėjį nusprendė Vilniaus apygardos teismas, atsižvelgęs į Latvijos muzikos įrašų kompanijos „Mikrofona Ieraksti“ skundą. Bylos duomenimis, šiai latvių bendrovei „Bomba“ liko skolinga daugiau nei 111 tūkst. Lt.

Valstybinė mokesčių inspekcija taip pat pateikė duomenis, kad „Bomba“ jai yra skolinga daugiau nei 366 tūkst. Lt. SEB bankas informavo, kad bendrovės skolos sudaro daugiau nei 821 tūkst. Lt.

Tuo metu, kaip nurodoma nutartyje, „Bomba“ prašė nekelti bankroto bylos, nes ji vykdo savo įsipareigojimus. Bendrovės pateiktais duomenimis, pradelsti įsipareigojimai sudarė daugiau nei 558 tūkst. Lt, o turimas turtas – 4,3 mln. Lt. Tačiau teismas suskaičiavo, kad pradelsti įsipareigojimai viršija daugiau nei pusę viso įmonės turto, todėl bankroto bylą iškėlė.

Dar iki įsiteisėjant teismo nutarčiai spalio viduryje „Bomba“ pakeitė pavadinimą ir tapo bendrove „Optimalių laikmenų prekybos perspektyvos“. Vėliau teismas patikslino nutartį ir joje jau buvo numatytas naujasis bendrovės pavadinimas. Sprendimas iškelti bankroto bylą įsigaliojo lapkričio pradžioje.

Bendrovė „Skolų išieškojimo biuras“ direktorius Almantas Čelkonas DELFI sakė, kad dabar pastebima tendencija, kai įmonės keičia pavadinimą norėdamos suklaidinti kreditorius.

„Daugeliu atveju pavadinimas keičiamas pasikeitus įmonės veiklos pobūdžiui, sukūrus naują produktą ar pradėjus teikti naujas paslaugas. Priežastys gali būti labai įvairios. Deja, bet paskutiniu metu galima įvardinti ir kiek kitokias pavadinimo keitimo priežastis, kai pavadinimas keičiamas siekiant suklaidinti kreditorius ir galimai sumažinti informacijos apie bankrutavusią įmonę „prieinamumą“, – komentavo jis.

„Tarkime, ilgai rinkoje veikusi įmonė su gerai visuomenei žinomu pavadinimu,prieš bendrovei inicijuojant bankrotą pakeitė pavadinimą. Nors ir bankrutavo tas pats juridinis asmuo, tačiau oficialiuose šaltiniuose visur bus nurodomas naujos įmonės pavadinimas. Net Bankroto departamento paieškos sistemoje nerasime jokios informacijos apie įmonę buvusiu pavadinimu“, – aiškino A. Čelkonas.

„Skolų išieškojimo biuras“ taip pat yra gavęs dalies bendrovės „Bombos įrašai“ darbuotojų skundus dėl neišmokamo darbo užmokesčio ir jiems padeda išsiieškoti pinigus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)