Kaip pastebi banko atstovai, Anglijos centrinio banko vadovo pavaduotojas Paulas Tuckeris pasiūlė "Barclays" generaliniam direktoriui Bobui Diamondas sumažinti skelbiamas palūkanų normas, kuriomis "Barclays" skolinosi pinigus iš kitų bankų.

Visa tai vyko rinkas krečiant 2008 m. krizei, kai LIBOR palūkanų norma smarkiai pašoko. Anglijos centrinio banko pasiūlymai nuskambėjo jau po to, kai į P. Tuckerį dėl "pernelyg aukštų palūkanų normų" kreipėsi "stambios figūros" iš šalies vyriausybės.

B. Daimondas ketina panaudoti paskelbtus dokumentus siekdamas įrodyti, kad jo bankas neieškojo naudos skelbdamas žemesnes palūkanų normas lyginant su realiosiomis. Liepos 4 d. B. Daimondas susitinka su Didžiosios Britanijos Bendruomenių Rūmų deputatais, kuriems pateiks ataskaitą apie susiklosčiusią situaciją.

Anksčiau "Barclays" pripažino, kad vienas jo vadovų sumažino LIBOR palūkanų normą, bet tai įvyko tik per patį kreditavimo krizės įkarštį ir jau po Anglijos centrinio banko intervencijos.

Liepos 2-3 dienomis "Barclays" generalinis direktorius B. Diamondas ir direktorių tarybos pirmininkas Marcusas Agiuss paliko savo postus.

Mažiau nei prieš savaitę bankas buvo nubaustas rekordine 290 mln. svarų sterlingų (per 400 mln. eurų) bauda už mėginimus manipuliuoti finansų rinkos LIBOR ir EURIBOR palūkanų normomis, kurios turi įtakos paskolų ir nekilnojamojo turto įkeitimo kainoms.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją