Teritorinės darbo biržos praėjusią savaitę užimtumą suteikė daugiau nei 7 tūkst. bedarbių: padėjo įsidarbinti 4,2 tūkst. darbo ieškančių žmonių, pasiūlė dalyvauti laikino užimtumo rėmimo priemonėse – 2,8 tūkst., iš kurių daugiausia – 51,7 proc. pradėjo savarankišką veiklą, įsigiję verslo liudijimus.Per savaitę darbdaviai įregistravo 4,1 tūkst. laisvų darbo vietų.

Darbo rinkoje, kaip ir praėjusią savaitę, paklausiausi buvo dažytojai, dailidės, staliai ir kiti statybų darbininkai – 381, pardavėjai – 314, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojai – 152, rinkodaros specialistai ir pardavimų vadybininkai – 141, virėjai – 105, siuvėjai 77, buhalteriai ir apskaitininkai – 60, sandėliavimo darbuotojai – 60, suvirintojai – 57.

Praėjusią savaitę sumažėjo ir įsiregistravusių bedarbių. Teritorinės darbo biržos bedarbio statusą suteikė beveik 6 tūkst. darbo ieškančių žmonių, iš jų 1,3 tūkst. (22,1 proc.) buvo jaunesni nei 25 metų amžiaus. Praėjusią savaitę bedarbio statusas gavo 6,4 tūkst. šalies gyventojų.

Lietuvos darbo birža praėjusią savaitę gavo 2 pranešimus apie grupės darbuotojų atleidimus, įspėti 78 darbuotojai. Logistikos paslaugas teikianti UAB „Anpreka“ (Marijampolė) dėl bankroto planuoja atleisti 27 darbuotojus ir medžio apdirbimu užsiimanti UAB „Rodus“ (Vilnius) dėl bankroto planuoja atleisti 51 darbuotoją.

Nedarbo socialinio draudimo išmokos buvo mokamos 31,9 tūkst. (16,1 proc.) registruotų bedarbių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)