Bristolio svarą vietos įmonėms buvo planuojama įvesti gegužę, tačiau dėl didelio susidomėjimo šia permaina nuspręsta ją pristatyti tik rugsėjo 19 dieną.

Kaip sako vienas iš valiutos kūrėjų Ciaranas Mundy’is, "tikimės, kad, pradėjus naudoti Bristolio svarą, dauguma pinigų nebeiškeliaus iš miesto".

Šiuo metu jau užregistruota per 250 kompanijų, pareiškusių norą pereiti prie Bristolio svaro. Verslininkai galės šia valiuta susimokėti ir mokesčius. Be to, miesto tarybos administracija pasiūlė 17 tūkst. savo darbuotojų mokėti dalį atlyginimo Bristolio svarais.

Kai kurie mažesni Didžiosios Britanijos miesteliai jau yra sukūrę savo valiutą, tačiau Bristolis su puse milijono gyventojų yra pirmas didelis miestas, planuojantis tokią kovos su krize schemą.

"Pagrindinis šios schemos tikslas - sustiprinti vietos ekonomiką, skatinant žmones naudotis Bristolio verslo paslaugomis. Praktika rodo, kad pinigai, investuoti į vietos verslą, čia pat toliau cirkuliuoja", teigiama Bristolio miesto tarybos pranešime.

Bristolio gyventojai galės išsikeisti įprastus britų svarus į vietos valiutą miesto banke pagal 1:1 kursą. Ant naujų banknotų bus pavaizduotos vietos įžymybės ir garsiausi Bristolio gyventojai. Kupiūros bus apsaugotos nuo klastotės.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)