„Skola ne žaizda - neužgijo“, - šiandien ir rimtai, ir juokaudamas savo naivumą pašiepia greitųjų kreditų bendrovės skolininkas Audrius.

Antstolių duomenimis, skolos nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių litų, su priaugusiomis palūkanomis siekia iki keliolikos tūkstančių litų. Skolininkai - įvairaus amžiaus, įvairios socialinės padėties, neretai ir neturintys pajamų bei nuolatinės gyvenamosios vietos.

Antstolis R. Kudrauskas įsitikinęs, kad žmones veikia greitųjų kreditų reklamos, žadančios „nieko nekainuojančius pirmus kreditus“ per kelias minutes. „Tiesos kai kuriose reklamose yra, - teigė antstolis. - Dažniausiai užtenka kelių minučių, kad pinigai būtų rankose.“

Tačiau į neva „nieko nekainuojančius kreditus“ teisininkas žiūri skeptiškai. „Lietuviai naiviai galvoja, kad kredito bendrovė gali dalyti labdarą“, - teigia R. Kudrauskas, atskleisdamas, kad po reklaminiu šūkiu „pirmas kreditas nieko nekainuoja“ slepiasi nemokamas kredito sutarties įforminimas, bet ne didžiulės palūkanos, kurios neabejotinai bus apskaičiuotos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)