"Stodami į Europos Sąjungą (ES) sutikome prisijungti prie valstybių sąjungos, o ne prie skolų sąjungos", - JAV dienraščiui "The Wall Street Journal" sakė Čekijos ministras pirmininkas Petras Nečasas.

Jis pabrėžė, kad būtina valstybės ekonominio stabilumo sąlyga - nepriklausomos, t. y. nuosavos valiutos išsaugojimas. Dar daugiau - P.Nečasas negailestingai sukritikavo kovo mėnesį priimtą paktą "Europlus", skelbiantį, kad būtina didinti euro zonos konkurencingumą.

Čekija jau atsisakė jį pasirašyti. Jos premjeras šį dokumentą pavadino "tuščiu politiniu pareiškimu", beveik nesuteikiančiu Čekijai jokios teisės kaip nors paveikti ES priimamus sprendimus.

Iš Čekijos nuolat girdima ES skirta kritika. Rugpjūčio pabaigoje dalyvaudamas ekonomikos ir politikos forume Austrijoje Čekijos prezidentas Vaclavas Klausas visą kaltę dėl Europoje kilusios krizės suvertė eurui ir pareiškė, kad neverta nė kalbėti apie Čekijos įsiliejimą į euro zoną. Jo nuomone, vienintelis būdas išgelbėti Senojo žemyno ekonomiką - sumažinti valstybių, kurios turi eurą, skaičių arba labai greitai pakeisti ūkio politiką. V.Klausas neslepia, kad jis pats pasisako už pirmąjį variantą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją