Verslininkas Pranas Dailidė kiekvieną rytą internete tikrina, kaip per naktį pasikeitė Baltarusijos rublio kursas. Trečiadienį šios šalies valdžia paleido rublio kursą – JAV doleris iškart pabrango 30 proc. Ir tai dar ne pabaiga.

Rublius už prekes gaunantys Lietuvos verslininkai sutrikę. Jie turi suktis kaip išmanydami, nes neaišku, kiek bus vertas rublis rytoj.

Vakarietiškais traktoriais ir jų detalėmis Baltarusijoje prekiaujančios bendrovės „Dojus agro” valdybos pirmininkas P.Dailidė bando išvengti didesnių nuostolių.

„Prekybos apimtį šioje šalyje sumažinome, bet jiems vis tiek reikia detalių. O atsiskaityti baltarusiai gali tik vietiniais rubliais. Tenka suktis iš padėties”, – pasakojo P.Dailidė.

Už detales gautus rublius „Dojus agro” atstovai skuba Baltarusijos komerciniuose bankuose išsikeisti į užsienio valiutą.

Antradienį komerciniai bankai už dolerį prašė 3200 rublių, o trečiadienį – jau 4 tūkstančių. Juodojoje rinkoje doleris kainuoja ir 5500 rublių.

Paprasti Baltarusijos gyventojai būriuojasi prie keityklų ir tikisi, kad kas nors atneš užsienio valiutos ir iškeis ją į rublius.

Verslininkams išsikeisti valiutą kiek lengviau, tačiau irgi tenka gerokai paprakaituoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją