Ūkio ministras Dainius Kreivys savo ruožtu tvirtina, kad nebus skubama privatizuoti ir Vilniaus parodų centro „Litexpo“.

„Tai nėra tikslinga ir mes didelės sumos iš to negausime“, - po pasitarimo žurnalistams sakė D.Kreivys. Anot jo, reikėtų apsispręsti dėl kai kurių valstybės įmonių dalies akcijų pardavimo biržoje.

„Reikia žiūrėti, kad dalį valstybės įmonių galėtume akcijonuoti biržoje. Tai galėtų būti apie 10-15 proc. įmonių akcijų“, - sakė ministras. Anot jo, taip investuotojai galėtų geriausiai įvertinti įmonės valdymą ir rezultatus. Pasak D.Kreivio, iš maždaug dviejų tūkstančių privatizuotinų objektų, per metus privatizuojama apie 50-60, spartesnei eigai trukdo įvairios techninės detalės, tokios kaip sklypų formavimas ir pan.

Tarp numatomų privatizuoti objektų yra ir pagal paskirtį nenaudojami vyriausybiniai Svečių namai prestižiniame Vilniaus Žvėryno rajone.

Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis BNS anksčiau teigė, kad Svečių namams priklausantį sklypą numatoma padalyti į dvi dalis.

"Viso Svečių namų sklypo dydis yra apie 5 hektarai. Svečių namams ketinama palikti maždaug hektarą, o likusią dalį atiduoti Karoliniškių parko reikmėms", - sakė D.Matulionis.

Privatizavimo objektų sąrašą gali papildyti ir Susisiekimo ministerijos valdomos įmonės "Geležinkelio apsaugos želdiniai", "Problematika", "Geležinkelių projektavimas". Dėl šių įmonių privatizavimo spręs Susisiekimo ministerija.

Tarp kitų galimų privatizavimo objektų - Sveikatos ministerijos kuruojamos įmonės "Sveikata", sostinės senamiestyje įsikūrusi Universiteto vaistinė, kurios pertvarkymą į uždarąją akcinę bendrovę norima paskubinti.

Žemės ūkio ministerija iki kovo vidurio suformuluos siūlymus dėl "Jonavos grūdų, Sartų, Nemuno, Vilniaus žirgynų, "Šeduvos avininkystės" ir "Šiaulių regiono veislininkystės" privatizavimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją