Daugiausia šiais metais darbuotojų dėl bankroto sausį atleido rąstinių namų statybos bendrovė „Toldomus“ iš Utenos – 53. Panašų skaičių – 51 darbuotoją – gegužės 30 dieną atleisti planuoja Lietuvos bankas, informavęs, kad bus vykdomi struktūriniai pertvarkymai.

Vasarį gauti 5 pranešimai apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus, apie atleidimą įspėti 136 darbuotojai. Tris pranešimus apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus gavo Vilniaus teritorinė darbo birža, po vieną – Plungės ir Šiaulių teritorinės darbo biržos.

Pranešimai apie grupės darbuotojų atleidimus gauti iš medienos apdirbimo (dėl bankroto įspėta 20 darbuotojų), švietimo (dėl struktūrinių pertvarkymų įspėti 35 darbuotojai), metalo gaminių gamybos (dėl struktūrinių pertvarkymų įspėta 10 darbuotojų), banko (dėl struktūrinių pertvarkymų įspėtas 51 darbuotojas) ir krovinių gabenimo (dėl bankroto įspėta 20 darbuotojų) sektoriuose dirbančių įmonių.

Paskutinis pranešimas, kurį gavo Lietuvos darbo birža, apie grupės darbuotojų atleidimą, pasiekė kovo 2 dieną iš bendrovės „Kauno šiltadaržiai“, kurie paskelbė bankrotą ir atleis 40 darbuotojų.

Kaip nurodo Darbo birža, siekiant švelninti grupės darbuotojų atleidimų socialinius padarinius ir suteikti konkrečią pagalbą, kad atleidžiami darbuotojai greičiau sugrįžtų į darbo rinką, teritorinių darbo biržų specialistai organizavo mini darbo biržas – susitikimus su įmonių, pranešusių apie atleidimus, atstovais ir atleidžiamais darbuotojais, suteikė informaciją apie darbo biržos teikiamas paslaugas, aptarė užimtumo rėmimo priemonių taikymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją