„Nepaisant visų diskusijų, ir opozicijos pastangų net ir tokiuose aiškiuose dalykuose įnešinėti sumaišties, net ir patiems prekiautojams tą aiškumą drumsti, dar kartą noriu pakartoti, kad nuo gegužės pirmos dengtose turgavietėse kasos aparatai turės būti įrengti. Mes nutarėme, kad ir balandžio mėnesį bus kompensuojama 100 proc. kasos aparatų kainos, nors buvo numatyta 60 proc.“, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Kubilius.

Anot jo, Finansų ministerija pirmadienį pasiryžusi susitikti su smulkiųjų prekiautojų atstovais, jei jiems iškilę klausimų dėl techninių detalių.

Vyriausybės pranešime teigiama, kad sparčiai augantis kasos aparatus įsigyjančių ir kompensacijų prašančių gyventojų skaičius rodo, jog turgaus prekeiviai nori pasinaudoti kompensacijomis, tačiau, galbūt dėl vis dar skleidžiamos informacijos apie neva galimą priimto nutarimo atšaukimą buvo suklaidinti ir kasos aparatų įsigijimą vis atidėdavo.

Sprendimu pratęsti 100 proc. kompensavimo už įsigytus kasos aparatus laikotarpį Vyriausybė dar kartą patvirtina, kad atšaukti sprendimo įvesti kasos aparatus uždarose patalpose maistu prekiaujantiems neketina. Vyriausybė pažymi, kad padedant smulkiajam verslui įsigyti modernias apskaitos priemones ir išmokant kompensacijas į apskaitos turgavietėse gerinimą jau investuota tūkstančiai litų Privatizavimo fondo lėšų. O iš viso iki šiol jau yra pateikta kompensacijų prašymų už daugiau nei 400 tūkst. litų, kurie artimiausiu metu bus patenkinti.

Nesitarimu su smulkiaisiais verslininkais kaltinama Vyriausybė viešai kviečia balandžio 4 d. smulkiuosius vienijančių organizacijų atstovus į susitikimą Finansų ministerijoje, kur dalyvaus ir Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovai, diskutuoti praktinio kasos aparatų naudojimo turgavietėse įgyvendinimo klausimais bei aptarti jų viešai išsakomus nuogąstavimus dėl priežiūros, laikymo sąlygų, mokymų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją