Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šiais metais gavo nemažai vartotojų skundų apie bendrovės „Ustukių malūnas“ produkcijos užkrėtimą aruodiniais kenkėjais. Be to, šių metų spalio mėnesį ES Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gautas pranešimas apie ekologiškų kviečių parazitinį užkrėstumą, kurių gamintojas yra „Ustukių malūnas“. Užkrėsti kviečiai buvo išvežti į Latviją.

Pasvalio rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atliko „Ustukių malūnas“ „Rugio malūnas“ padalinyje pagamintos ekologiškos produkcijos bei sandėliavimo patalpų tikrinimus, kurių metu buvo nustatyta, kad pagamintos produkcijos sandėlis neatitinka higienos reikalavimų, pastatas nesandarus, plyšiai tarp sienų ir grindų, rasta gyvų grūdinių kenkėjų. Įrengtas laikinas tentinis sandėlis neatitinka reikalavimų laikyti pagamintą produkciją, sandėlyje padidinta drėgmė, trūksta ventiliacijos, taip pat galima kryžminė tarša tarp lauko ir gamybinių patalpų bei žaliavų.

Atliktus patikrinimus nustatytas ekologiškų manų kruopų, kviečių užterštumas aruodiniais kenkėjais, o ekologiškuose ryžių dribsniuose nustatytas grybelių gaminamas toksinas Ochratoksinas A.

Remiantis patikrinimo ir laboratorinių tyrimų rezultatais, Pasvalio rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nurodė įmonei sustabdyti gamybą bei uždraudė 31 804 kg produkcijos realizaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją