Valstybinių ligoninių gydytojai, mokytojai ir municipalinių tarnybų tarnautojai patraukė šalies Finansų ministerijos link, reikalaudami, kad vyriausybė atsisakytų planų toliau mažinti algas ir karpyti finansavimą, kaip kad numatyta pagal naująjį 11,5 mlrd. eurų taupymo paketą.

Tarptautiniai kreditoriai - Europos Komisija, Europos centrinis bankas (ECB) ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF) - reikalauja, kad Graikija pailgintų darbo savaitę, toliau mažintų pensijas ir viešojo sektoriaus atlyginimus, pailgintų pensinį amžių dvejais metais, iki 67-erių.

Reikalaujama atsisakyti aštuonių valandų darbo dienos ir leisti darbdaviams reikalauti iš darbuotojų dirbti iki 78 valandų per savaitę.

Kaip rašo laikraštis „Kathimerini“, vienintelis nurodytas apribojimas yra tas, kad darbuotojams turi būti skirta mažiausiai 11 valandų poilsio tarp pamainų ar darbo dienų.

Žiniasklaidos duomenimis, tarptautiniai kreditoriai pritarė vyriausybės planams sumažinti valstybės išlaidas 5,5 mlrd. eurų, toliau karpant algas, pensijas ir socialines išmokas.

Ataskaitos iš vadinamojo kreditorių trejeto - EK, ECB ir TVF - laukiama rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje. Graikija privalo gauti teigiamą auditorių įvertinimą, kad užsitikrintų gyvybiškai svarbią 31,5 mlrd. eurų paskolų paketo išmoką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)