„Už žmogaus teisių pažeidimus, už tai, kas įvyko po rinkimų – demonstracijų išvaikymas – Lietuva ir aš – pritariame tiesioginėms sankcijoms atskiriems asmenims – tai yra politinės sankcijos. Ir esu kategoriškai prieš bet kokias ekonomines sankcijas prieš valstybę“, - žurnalistams kalbėjo D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė aiškino esanti už politines sankcijas prieš žmones, kurie dalyvavo arba buvo tiesiogiai įtraukti į susidorojimą su porinkinėmis demonstracijomis.

„Prieš valstybę nukreiptos sankcijos, ypač kai valstybėje ekonominė situacija sudėtinga - smūgiuoti žemiau juostos neleistina niekam. Tai mūsų kaimynas – patinka mums jos vadovas, ar ne, pirmiausia ekonominės sankcijos palies kiekvieną Baltarusijos pilietį, o tai reiškia, ir mūsų kaimyną“, - sakė D. Grybauskaitė.

DELFI primena, kad režimui po Baltarusijos prezidento rinkimų susidorojus su protestuotojais, Europos Sąjunga (ES) šaliai pradėjo taikyti politines sankcijas. Šiuo metu ES Baltarusijai rengia ir ekonomines sankcijas. ES svarsto Baltarusijai taikyti prekių embargą – neleisti pardavinėti jų pagamintų prekių Europos Sąjungos erdvėje.

Apie naujų sankcijų Baltarusijai galimybę prabilo ir Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją