„Kodėl nepabandžius drąsiai pasielgti ir, pavyzdžiui, smulkioms įmonėms, kur dirba iki 5 darbuotojų, neleidus pradėti smulkaus verslo kokius metus netikrinant, neapmokestinant leidžiant pradėti dirbt? Kodėl pradedama nuo kontrolės, Darbo inspekcijos, nuo visokių kursų“, - pirmadienį po susitikimo su Vyriausybe sakė D. Grybauskaitė,

Šalies vadovė stebisi, kad Lietuvoje žmonės turi praeiti kontrolės sistemas ir pradėti mokėti mokesčius net nepradėję verslo.

„Kodėl nepaeksperimentavus? Kodėl neleidus jauniems žmonėms? Štai programuotojai ir Darbo inspekcija – ar jiems plyta rengiasi nukristi ant kompiuterio? Kodėl neleidžiame pradėti, išdrįsti ir įsisukti? O paskui prisiimti visą atsakomybę“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė pastebi, kad tokia praktika veikia kai kuriose šalyse. D. Grybauskaitės manymu, Lietuvoje siūloma praktika galėtų prisidėti prie emigracijos, nedarbo problemų sprendimo bei verslo aplinkos gerinimo.

Tuo metu premjeras Andrius Kubilius aiškino, kad šiuo metu Vyriausybėje svarstoma koncepcija dėl smulkiojo verslo ir įvairūs siūlymai bus aptarti.

„Aš tikrai nesiimu dabar spręsti, ar vienokios ar kitokios priemonės būtų tinkamos, nes reikia išvengti ir piktnaudžiavimų, kad nebūtų kokiomis nors lengvatomis piktybiškai naudojamasi“, - sakė A. Kubilius. Pasak premjero, padedant smulkiajam verslui lygiagrečiai turi būti kovojama su nesąžiningu, nelegaliu arba šešėliniu verslu.

To pavyzdžiu A. Kubilius įvardijo prekybą maisto produktais turguose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją