Priežiūros tarnybos pradėjo tyrimą Jungtinių Valstijų ir Europos bankuose, kurie padeda nustatyti tarpbankinės rinkos palūkanų normas nuo 2010 m. pabaigos, jos inicijavo išsamias apklausas, apimančias tris žemynus ir įtraukiančias mažiausiai devynias priežiūros institucijas.

Pastaruosius kelis mėnesius pareigūnai savo apklausų mastą išplėtė, įtraukdami rizikos draudimo fondus ir finansų maklerius, tarpininkaujančius tarp bankų, praneša su tyrimu susipažinę šaltiniai.

"Icap", didžiausia pasaulyje finansų maklerių bendrovė, per pastarąsias šešias savaites laikinai nušalino vieną darbuotoją, dar du darbuotojus išleido priverstinių atostogų, praneša ketvirtadienį laikraštis.

Kaip praneša su tyrimu susipažinę šaltiniai, pastaraisiais mėnesiais finansų makleriai buvo laikinai nušalinti, atleisti arba išleisti priverstinių atostogų ir tokiuose garsiuose bankuose kaip "Deutsche Bank", "JPMorgan Chase", "Royal Bank of Scotland" ir "Citigroup".

Priežiūros institucijos siekia išsiaiškinti, ar bankai nelegaliai bendrininkavo nustatant tarpbankinės rinkos palūkanų normas, žinomas kaip LIBOR, EURIBOR ir TIBOR, ir ar bankų finansų makleriai ir jų klientai nederamai panaudodavo informaciją apie tai, kokie turėtų būti minėtieji kursai, kad prekyba būtų pelninga.

Tarpbankinės rinkos palūkanų norma nustatoma kiekvieną dieną, ją nustato kiekvieno regiono bankų specialistai.

JAV ir Didžiosios Britanijos priežiūros institucijos ieškojo informacijos iš trijų finansų maklerių bendrovių, dominuojančių palūkanų rinkoje - " Icap", "Tullett Prebon" ir "RP Martin". Anot šaltinių, institucijas domino dalijimasis informacija tarp finansų maklerių, rizikos draudimo fondų ir bankų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją